Szoftverfejlesztés Zala Termékek Rólunk - SimCorp Bt. Kérdések-Válaszok Kapcsolat - SimCorp Bt. Letöltések Szoftverek támogatása - SimCorp Hitelesautok.hu

Kérdések-válaszok / GYIK

Kérdések-válaszok – SimCorp Bt. Nagypáli

Kérdések, válaszok

Az alábbiakban témák, kérdések, igények szerepelnek, melyekben segítséget tudunk nyújtani.

Vegyek vagy készíttessek szoftvert? (Első és az egyik, talán legfontosabb kérdés)

 • Veszek egy olcsó dobozos szoftvert
  • Legolcsóbb bekerülési díj
  • Általában nincs támogatás
  • Nem lehet változtatni rajta
  • Kötött funkciók, felületek
  • Ha minden funkciója megfelelő, akkor ez a legszerencsésebb választás
 • Nagy üzleti szoftverrendszert veszek, szerződést kötök
  • Legmagasabb bekerülési díj
  • Általában profi és hatékony támogatás
  • Többnyire -korlátozott mértékben- testre szabható (általában külön díjakért)
  • Ha a rendszer bekerülési ára nem elsődleges, a fenntartásának biztonsága viszont igen, akkor ez a legjobb választás
 • Készíttetek egyedi szoftvert (és szerződést kötök)
  • Közepes bekerülési költség
  • Egyből testreszabott, melynek (ha nincs további igény) akkor nincs kiegészítő díja
  • Testreszabott támogatás
  • Nagyobb kockázat egy 20 fős fejlesztői létszámmal rendelkező szoftverház támogatási életciklusához képest
  • Ha saját ízlése szerint szeretné a rendszert, és nem az ár az elsődleges de fontos, valamint megbízható támogatásra szüksége van, akkor jó választás

Milyen típusú szoftver elkészítését vállalják?

Szinte bármilyet, de csak mindkét fél számára gazdaságos megoldás esetén. Technikailag jelenleg Windows alapú operációs rendszerekre (Windows XP,Vista,7,2000,2003,2008), valamint Windows CE és Mobile alapú ipari és sima PDA-kra, telefonokra is. Egygépes programon kívül hálózatos alkalmazások, intranetes (belső hálózati), internetes szoftverek fejlesztését vállaljuk. Internetes alkalmazás esetén többnyire ASP.NET-et támogató webszerver lehet szükséges programjainkhoz. A fejlesztendő program témáját illetően teljesen szabadon választható, de vagy pontos igényekkel kell rendelkezni, vagy felmérést kell készítenünk, hogy ajánlatot adhassunk. Tipikusan pl. egyszerű számlázó programot nem írunk, mert ilyen pár tízezer forint környékén készen kapható, és az egyedi fejlesztés többletköltsége az egyedisége ellenére ritkán éri meg az ügyfélnek.

Integrált rendszerek létrehozását, kialakítását vállalják-e?

Igen. Mindazonáltal ismertetjük a dobozos szoftverek és a "nagy" szoftver-rendszerekkel szembeni előnyöket, hátrányokat, hogy el tudja dönteni melyikben érdemes gondolkodnia. Nagyon sokszor kiderül az ilyen felmérések közben, hogy az adott vállalkozás folyamatainak, ellenőrzéseinek módszerét át kell gondolni, mivel adott szituációkra nincs még - szoftvertől függetlenül sem - elképzelés. Egy megbeszélés kapcsán ezekre fényt lehet deríteni. Még az is elképzelhető hogy elsődlegesen nem ügyviteli rendszerre lesz szüksége.

Saját fejlesztésű "dobozos" szoftvereket lehet vásárolni Önöktől?

Igen, immáron nálunk is elérhető pár termék, melyeket hosszú évek tapasztalatai alapján fejlesztettünk ki. Ezen szoftverek már több Ügyfelünknél is bizonyítottak. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy még mindig nagyobb lehetőség van az egyedi implementációban, melynek a lényege a lehető legjobban az ügyfél igényei szerint elkészíteni egy programot.

Az Önök által készített szoftverre egy hasonló cég jelentkezett nálunk. Ajánlhatom-e a rendszerüket?

Igen, ajánlható (köszönjük!). A leendő partnernél megvizsgáljuk, hogy szükséges-e testre szabás, stb. (Csak abban az esetben kötünk üzletet, ha az ügyfél igényeinek -szerintünk is - megfelelő a szoftver.) Ezek után Önnel és a leendő ügyfelünkkel is egyeztetjük a lehetőségeket. Az ajánlóinknak -egyedileg megállapított- jutalékot (vagy jóváírást) tudunk felkínálni sikeres üzletszerzés esetén.

Meglévő (ügyviteli) rendszerünkhöz tudnak-e kiegészítést készíteni?

Általában igen. Ennek feltétele, hogy a meglévő rendszer licensze ne rendelkezzen másképpen (ne tiltsa ezt!), rendelkezzen szabványos adatcsere interface-szel, vagy dokumentált (de legalábbis érthető) -szabványos- adatbázis felülettel. Az ilyen kérést mindig egyedileg kivizsgáljuk.

PDA-s vagy okostelefonos kiegészítést (pl. információs lekérdezés, ajánlatkészítő, stb.) vállalnak-e meglévő PC-s rendszerhez?

Általában igen. Ennek is feltétele, hogy a meglévő rendszer licensze ne rendelkezzen másképpen, rendelkezzen szabványos adatcsere interface-szel, vagy dokumentált -szabványos- adatbázis felülettel. Az ilyen kérést mindig egyedileg kivizsgáljuk.

(Adatgyűjtős) ipari PDA-k-ra alkalmazások készítését vállalják-e?

Igen, amennyiben megfelelő dokumentáció az adott eszközhöz rendelkezésre áll. Jelenleg "csak" WinCE és Windows Mobile alapú kéziszámítógépekre fejlesztünk. Az eszköz képességeitől és az Ön igényeitől függően ez akár vonalkódolvasást, RF azonosítást, helyi vagy távoli adatrögzítést is jelenthet. Felhasználási terület lehet egy logisztikai egység, egy éttermi rendszer, egy könyvtári hálózat, stb.

A programjaik támogatását hogyan oldják meg?

Ez az adott programtól függ. Technikailag a legtöbb rendszerünk távolról manuálisan, vagy automatán frissíthető. A legtöbb esetben support-szerződést kötünk, mely tartalmazza a frissítés módját, időbeni korlátait, és egyéb feltételeket (személyes karbantartások, oktatások, stb.). Ezzel az Önök számára is garantáljuk, hogy rendszerünk működni fog, és nem kívánjuk "magára hagyni".

Mi történik, ha - akár Önöktől független okok miatt - a termékük támogatását nem tudják biztosítani?

Ez az adott programtól és a support-szerződésben foglaltaktól függ. Amennyiben nincs ilyen szerződés, úgy a program támogatását nem tudjuk garantálni, valamint egyéb biztosítékokat sem áll módunkban vállalni (pl. forrásprogram letétbe helyezése, stb.). A nagyobb rendszereink egyszeri díja általában 1 éves support-támogatást tartalmaz.

Módosítani kellene az Önök programján, mi a teendőm?

Jelezze igényét. Kisebb módosítások akár a support-szerződés keretén belül elvégezhetők. Ezen felül köthető fejlesztési keretszerződés is. Ha egyikkel sem rendelkezik, akkor mindenképpen egyedi ajánlatot adunk a program módosítására, kiegészítésére.

Milyen garanciát tudnak adni arra, hogy az elkészült program úgy működik, ahogyan gondoltam?

Amit gondolt, arra semmilyen garanciát nem tudunk nyújtani. Arra, amit közösen megbeszéltünk, leírtuk és elfogadtunk, arra igen (amennyiben a program hibázik, nem egyéb logikai buktató van). Ha hibázna a program a működésében, úgy a hiba javításához szükséges fejlesztést díjmentesen végezzük. Az ilyen jellegű szavatossági igényt a törvény által meghatározott időn felül is biztosítjuk support-szerződés igénybevétele esetén, annak időtartamán belül.

Szoftverfejlesztésen és weblap készítésen kívül miben segíthetnek vállalkozásomnak?

Szakmai tanácsadással, IT biztonsági felméréssel és/vagy ajánlattal, ilyen rendszerek kialakításával, kollégái konzultáció keretében történő képzésével, stb. Tudja, hogy ma már megoldható biztonságosan a munkatársai számára a dokumentomok, adat védelme és egyben megosztása, tárolása, akár internetről elérhető felületről is? Akár ilyen és hasonló rendszerek (nem is feltétlenül szoftverfejlesztéssel) történő kialakításában, javaslatában is állunk rendelkezésre. Ha előadóra van szüksége céges belső vagy külső rendezvényeink IT-val kapcsolatos témában, akkor is számíthat ránk. De ha van más kérdése, keressen minket, ha nem tudunk segíteni, igyekszünk megkeresni azt, aki tud.

Magánszemély vagyok, érdemes segítséget kérnem Önöktől vagy csak cégekkel foglalkoznak?

Természetesen a kérdés jellegétől függően állunk rendelkezésére. Legyen ez akár számítástechnikai korrepetálás, felkészítés, tanácsadás pl. otthoni vezeték nélküli hálózat kiépítésére, vagy bármi hasonló témában, keressen minket.

Oldaltérkép
   Szoftverfejlesztes Zala
   Termékeink
      Termékeink - SCLog/VMS rendszer/
      Termékeink - SCPark/Parkológazda/
   Rólunk - SimCorp Bt.
   Kérdések-válaszok
   Kapcsolat - SimCorp Bt.
   Letöltések
   Szoftver támogatás
   Hitelesautok.hu

Copyright © 2005-2010 SimCorp. Minden jog fenntartva. (All Rights Reserved.)